Lieve vrijwilligers,

Hierbij wat informatie die jullie mogelijk van pas kan komen bij het handwerken voor de kinderen.

De leeftijd van de kinderen waarvoor we handwerken is van 0 tot ca. 10 jaar;
     

Wat kun je maken?
Voor kinderen in koude landen zijn gehaakte of gebreide truitjes, vestjes, spencertjes, sjaals, mutsen, sokken, dekentjes en knuffels welkom.
U kunt ook dunnere wol of katoen gebruiken, want dit is weer fijn in de zomermaanden.
Gebruik liever geen echte wol, want dat blijft bij het wassen niet goed. 

Voor kinderen in warme landen kunt u broekjes, jurkjes, rokjes, rugtasjes, babydoeken en knuffels naaien. Gebruik hiervoor alleen katoenen stof. Synthetische stof is niet geschikt in verband met de warmte.

Maak de kleertjes zo solide mogelijk. Dus niet teveel (druk)knopen, ritsen, etc. Liever klittenband, lintjes om te strikken, etc. De ouders van deze kinderen hebben namelijk over het algemeen geen middelen om kleding te herstellen.

Ook van een (schoon en heel) overhemd kun je nog iets maken, b.v. een leuk jurkje.

 
   
Op deze site vindt u gratis naaipatronen:

En op deze sites gratis haak- en breipatronen:
http://www.hobbii.nl/              klik op patronen, klik op gratis
 
Let op! We zamelen geen tweedehandskleding in (we maken het immers zelf), met uitzondering van rompertjes (nieuw, of als nieuw) en onderbroekjes voor meisjes en jongens (alleen nieuw).
 
Hebt u 3 dingen of meer gemaakt, woont u in de Achterhoek en wilt u dat ze bij u opgehaald worden? Stuur dan een mailtje via het Contactformulier, dan plannen we samen met u een ophaalmoment in. 
 
Voor de naaisters:
Bent u handig met de naaimachine en vindt u het leuk om aan een project deel te nemen, meld u dan aan via het Contactformulier.
Op dit moment werken we aan de volgende projecten:
1. rugtasjes voor kinderen in Afrika
2. kerstcadeautjes voor kinderen in Ghana: kleertjes voor barbiepoppen, knikkerzakken, schoudertasjes voor de oudere meisjes. Eigen patronen zijn prima, maar er zijn ook wat patronen aanwezig.
 
Heel hartelijk bedankt voor uw bijdrage!!
 
Nieuwsbrief
Vindt u het leuk om de maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen? Stuur even een berichtje via het Contactformulier, dan zetten we u op de lijst.