Nieuws
Every boy and girl zoekt wol en stof voor allerarmste kinderen (Omroep Gelderland)

Every boy and girl zoekt wol en stof voor allerarmste kinderen (Omroep Gelderland)

DOETINCHEM – Stichting Every boy and girl probeert, op een laagdrempelige manier, een verschil in de wereld te maken. Door het breien, naaien en haken van kleding, knuffels en babykleedjes probeert de stichting de allerarmsten over de hele wereld hulp te bieden. Maar om zoveel mogelijk mensen te helpen, is er veel wol en stofjes nodig.

Henny te Kaat maakt, in haar huis in Doetinchem, vol passie kleertjes voor Stichting Every boy and girl. ‘De kleding die gaat naar Hongarije, Roemenië en Ghana’, vertelt ze zittend achter haar naaimachine. ‘’Het gaat naar de aller, allerarmste kinderen van de wereld. Ik maak jurkjes, tuniekjes, lakentjes, babydoeken en knikkerzakken als cadeautjes voor erbij. Je mag als vrijwilliger zelf weten wat je maakt. Je krijgt geen opdracht, alles is welkom, maar het moet wel nieuw gemaakt zijn zodat zij ook eens iets echt voor henzelf hebben”.

(Bron. Omroep Gelderland)