Kinderen in Ghana

meisjes

In een kleine boerengemeenschap, Abodom genaamd, wonen een grootmoeder en haar twee kleindochters, Efya en Ama, onder zeer armoedige omstandigheden. Ze wonen in een lemen huisje en slapen op de kale vloer.
In Abodom zijn geen sociale voorzieningen; er zijn geen goede wegen, toiletten, ziekenhuizen en scholen. Er is zelfs geen stromend water en ook geen elektriciteit.
De kinderen gaan niet naar school, want onderwijs is onbetaalbaar; ze worden er op uit gestuurd om te bedelen.
~~~~
De grootmoeder, die de kinderen liefkozend Maame Odumaa noemen, probeert door groente te verbouwen de eindjes aan elkaar te knopen.
Het levensonderhoud van de twee kinderen en hun oma hangt af van de verkoopopbrengst van de groente van Maame Odumaa, maar door haar hoge leeftijd gaat het werken in haar piepkleine tuintje steeds moeizamer. Bovendien geeft ze de meeste groente aan de meisjes, zodat die te eten hebben. En zo blijft er niet veel over wat verkocht kan worden. Daardoor hebben ze nauwelijks kleren en kunnen ze zich geen dagelijkse maaltijd veroorloven.
Kortom: het leven van de twee meisjes en hun grootmoeder is onbeschrijfelijk triest en het is duidelijk dat ze wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Stichting Every boy & girl vindt het belangrijk dat kinderen – en zeker meisjes – naar school gaan. Zonder scholing is er voor hen geen toekomstperspectief.
Met onze steun kunnen Efya en Ama naar school. Er is een schooltje op een uur lopen afstand en dat is voor de kinderen te doen.
Bovendien helpen de vrijwilligers van de Stichting de kinderen door kleding, dekens en knuffels te maken.

Maar er zijn nog meer kinderen in Abodom die onder dezelfde omstandigheden leven. Ook voor hen is school zo ontzettend belangrijk.
Daarbij kunnen wij uw steun nodig goed gebruiken. Helpt u mee?