Kinderen in Hongarije

Hongarije

Bogie (haar officiële naam is Boglarka) is een meisje van 9 jaar. Ze woont in een kindertehuis in Gönc. Gönc ligt in een heel arm gebied, in zuidwest Hongarije.

Toen haar vader een nieuwe liefde kreeg, zette hij zijn vrouw en de kinderen het huis uit.
Omdat ze niets hadden, zwierven ze rond en sliepen in schuurtjes. Als moeder ‘s nachts geld ging verdienen, paste Bogie op haar broertjes. Ook al was ze nog heel jong; ze voelde zich toch enorm verantwoordelijk voor hen. Soms was er geen geld en dat betekende dus ook geen eten.

~~~~
Toen het de kinderbescherming ter ore kwam dat de moeder en haar kinderen rondzwierven, werden de kinderen naar een kindertehuis in Gönc gebracht.
Ook in het kindertehuis zorgt Bogie er nog steeds zo goed als ze kan voor, dat haar broertjes niets te kort komen. Bogie’s moeder komt heel af en toe langs.

Het wonen in een kindertehuis biedt niet veel perspectief. De kinderen worden er verzorgd en kunnen naar school, maar de meeste begeleiders werken er slechts voor het geld en hebben geen aandacht en zeker geen liefde voor de kinderen. Ze zorgen ervoor dat de kinderen hun werkjes doen en dat ze wat te eten krijgen.
De meeste kinderen in het kindertehuis hebben een heftig verleden en hebben hierdoor vaak een achterstand en psychische problemen, maar hier wordt geen aandacht aan besteed.
Helaas wordt er verder niets gedaan om de vaardigheden van de kinderen te ontwikkelen; de kinderen moeten zichzelf vermaken.

Omdat Bogie sociaal en pienter is, zou ze ver kunnen komen, maar dan moeten haar wel kansen geboden worden.
Stichting Every boy & girl helpt de kinderen door lekkere warme kleding, dekens en knuffels te maken.
Wij vinden dat ieder kind het verdient om veilig en liefdevol op te groeien.
Helpt u mee het verschil te maken?